• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Dobrogea Grup SA se va demola!

dobrogea grupFabrica de pâine Dobrogea Grup SA aflata în zona podului IPMC se pare ca se va demola. Pe actualul teren se va construi un Magazin Lidl. Cu toate că această știre este doar la stadiul de zvon. Nu putem trece cu vederea ca Dobrogea S.A cu putin timp în urmă alimenta și avea produsele prezente în tot județul. Într-o perioada buna Dobrogea S.A exporta produse, pâine, biscuiți, cozonaci iar acum se afla în insolvență.

Mie mi se pare puțin ciudat ceea ce se întâmplă, cum este posibil ca o fabrica de pâine foarte renumită să ajungă în insolvență iar acum sa fie în ipostaza să dispară definitiv din cadru. Nu mai mănâncă românul pâine sau Dobrogea are probleme de management. Din punctul meu de vedere cred că acesta este obiectivul, asta se vrea, ca Dobrogea să dispară din peisaj și să facă loc de altor firme. Din anumite surse din interior știu ca sunt probleme foarte mari de management. Problemele au început încă de acum câțiva ani când a fost schimbat directorul general.

UPDATE: Din alte surse am aflat că în spatele fabrici de ulei Argus Constanța urmează sau este în curs de realizare a unei fabrici de pâine iar directorul general al Dobrogea Grup va fi pus director la fabrica respectivă. Cred că se înțelege că actualul director Dobrogea Grup are tot interesul de a desființa aceasta fabrică. Defapt este directoare, directorul general al Dobrogea Grup este o femeie și anume Maria Toma. Doamna Maria Roma este cunoscută printre angajații fabricii ca fiind o femeie foarte profitoare și nu putem spune că este și hoață pentru că ea nu fură dar oamenii special angajații pe pile și diferite interese fură din fabrică diferite produse în cantități foarte mari pentru a i le livra ulterior la domiciliu.

Se pare că toate aceste informații sunt adevărate.

13 Comentarii

  1. Sunt multe probleme la un gigant de pe vremea comunismului. In primul rand costurile de productie ridicate. Si sa nu uitam ca orice companie, ca si omul, are o durata de viata limitata.

  2. Imi pare rau sa aud asta ! Este/era totusi un simbol ! 🙁

  3. Cum zice Cristi, costurile de producţie sunt ridicate. Problema e că sunt ridicate din cauza lipsei investiţiilor şi tehnologiei vechi care e în funcţiune.

    Ah! Că un magazin Lidl e o altă investiţie de căcat, în conextul în care poziţionarea e proastă şi puţin mai jos, prin Palas, e alt magazin Lidl, e o cu totul altă mâncare de peşte. La fel cum e altă mâncare de peşte faptul că toată zona industrială a oraşului, care pe timpul „împuşcatului” producea masiv (şi uz intern şi export) şi oferea locuri de muncă, a fost lăsată în paragină pentru a putea fi achiziţionată la preţ de zonă defavorizată.

    Cum era aia, „să ne fie bine ca să nu ne fie rău”?

  4. Daca e sa ne luam dupa cauza, Dobrogea Grup ar fi intrat in insolventa pentru ca au luat credite de la banci pentru modernizarea liniilor de productie in valoare de peste 89 milioane euro. Eu am fost in interior, exista cateva linii de productie moderne dar ma indoiesc ca au costat atat plus ca stiu sigur ca s-a furat ca in codru acolo.

    Sa le trimit un email in care sa le ofer dreptul la replica?

  5. Crezi că ştiu ce-i ăla e-mail şi/sau drept la replică? O să-ţi răspundă prin lipsa unui răspuns, ceea ce e în sine un gen de răspuns. 😉

  6. Eu am fost in interior, exista cateva linii de productie moderne dar ma indoiesc ca au costat atat

    Fără să iau partea nimănui, unde/cum ai învățat tu să evaluezi o linie de producție?

    Apoi, poate ai vrea să schimbi titlul. Nu Dobrogea SA se va demola, ci clădirea în care există respectiva societate.

    Iar construcția unui Lidl în zonă? Exceptând situația unui mall (gen Cora de la butelii), un magazin normal (ca restul Lidl din oraș) este la fel de util ca un bec ars.

  7. @Ionuț Staicu: Principalele linii de productie, paine, biscuti, cozonaci sunt in cladirea respectiva. Imi este greu sa cred ca vor muta liniile respective intr-o alta cladire.
    Nu sunt in masura evaluez o linie de productie de aceea am dat cateva emailuri si am cerut sa mi se comunice un cost pentru asemenea linii, astept raspunsuri. Eu am considerat ca s-au cheltuit niste bani in mod incorect. Nu ma priveste, nu s-au dat bani din buzunarul meu, dar ma deranjeaza ca cineva are interese de a distruge tot ce a lasat “împuşcatului” cum zice SagittariuS

  8. @Ionuț Staicu: Am aflat cam cat costa o linie completa de productie paine la o capacitate de 500kg/h costa 125.000 euro. Din cate stiu eu exista 2 linii mari de paine, nu stiu daca sunt de 500kg/h si o linie mica unde se produc painile mai speciale si cozonaci. Mai exista doua linii biscutiti, una eugenii si una fursecuri. asta doar in zona respectiva. Mai au o linie de foietaje, daca nu ma insel la Eforie si inca o linie prin zona Icil.

  9. Cat timp nu ai o informare, un certificat de urbanism, o autorizatie de demolare sau macar o afirmatie de la cineva din partea autoritatilor locale/dobrogea grup zvonurile sunt vorbe in vant. Cu o linie de productie noua si exporturi in crestere imi e greu sa cred ca vor demola cladirea.
    In spatele Argus sunt rezervoare de petrol si cale ferata si o mica statie de epurare pentru zona industriala.

  10. Degeaba fabrica incearca sa respecte standardele HCCP daca nu respecta viata: painea Dobrogea este de calitate foarte proasta. De mult timp nu mai pot consuma produsele lor.

    • Ai mare dreptate Ana. Standardele sunt doar o față falsă pentru a se promova și pentru a minți consumatorii, de fapt în interiorul gardului e Leopardul, oameni necalificați luați din câmp și puși să fabrice specialități (produse de patiserie și panificație coapte, precoapte și congelate, mă refer la fabricuta de la Eforie Nord,) și care de fapt nu prea știu nici măcar de reguli de igiena. ..așa nu Dobrogea.

  11. @Ana: Ai dreptate, de ceva timp painea lor este foarte ciudata si nici nu prea se mai gaseste prin magazine.

  12. Pustiu, bine zici, ai mare dreptate e o fabrică de hoți, căci peștele de la cap se impute. Susțin dreptatea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.