• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Ora de business, despre Roşia Montană Gold Corporation

Ora de business,  este o emisiune excelentă difuzata pe TVR 2, prezentată de Moise Guran. Nu prea obişnuiesc să pun filmuleţe de pe YouTube dar de data aceasta consider că merită, le zice prea bine.

Cât, cât de lacom (și incompetent) să fii ca să declari o zonă monoindustrială, știind cât de greu se mișcă orice chestie birocratică la noi în țară? Blochezi o zonă întreagă și toți oamenii din ea, doar în speranța că Statul o să dea aprobările repede și totul o să meargă ca la carte.

Moise le zice bine, trebuie să ai niște oameni deștepți în companie ca să pui la cale planul de sărăcire a unei zone, doar ca să pară prezența ta acolo cu adevărat salvatoare. Numai că au dat săracii de la RMGC șpăgi în stânga și în dreata și treaba tot s-a împotmolit. Asta spune multe despre organizarea unei nații și cum nici măcar corupția nu mai funcționează cum trebuie.

15 Comentarii

  1. Sunt multe chestii ascunse privind Rosia Montana… daca intradevar se va demara acel proiect, Rosia Montana devine dator vandut. Romania nu va avea mai nimic de castigat. Iar porcaria cu locurile de munca si traiul deacolo e doar o excrocherie.. au mediatizat nenorociti peste tot sa ne scoata ochii… ca vezi doamne ce vor sa faca. Totul e o minciuna!! Rusine Gold Corporation si guvernantilor Naivi!!

  2. Hai sa fim seriosi in ce zona din tara a mai investit statul dupa cea inchis o fabrica de exemplu? In nici una in 99% din cazuri, sa trecem la minerit, s-a investit ceva in zonele unde au mai inchis mine? Nu, atunci cum poate sa spuna ca totul a fost facut special din moment ce statul face asta peste tot

  3. Daniel, Romania o sa aibe destul de mult de castigat de pe urma proiectului. Gandeste-te ca noi luam mai mult de jumatate din profit, iar ontractul nici nu a ajuns in fazele finale de negociere, deci sigur o sa luam mai mult pana sa inceapa proiectul. De alte beneficii deja nu mai are rost sa vorbim

  4. daca ei chair dadeau spagi, credeti ca mai erau blocati de 14 ani ? hai sa nu mai presupunem aiurea, s-a dat spaga ca sa se vanda petromul, totul s-a facut rapid, exista atatea cazuri in care s-a dat spaga si totul s-a finisat rapid, deci nu cred ca au dat spaga pentru ca nu mai asteptau atat

  5. 1) Acest proiect propune ceea mai mare cariera cu caracter deschis din Europa si cel mai mare baraj. Acest baraj va trebui sa sustina un lac de cianuri cu o suprafata de 600ha. In caz de prabusire o parte din continut va fi deversat in reteaua hidrologica din zona care va afecta mai multe tari. A mai fost un caz la Baia Mare. Deci vorbim de substante periculoase.

    2) Romania detine doar 19,3% din actiunile companiei cu riscul de a ajunge la 0,6 in urm aultimei majorari de capital. Romania primeste o redeveta de 4% pentru metalele pretioase extrase. In timp ce Africa de Sud primeste 20%. Romania va suporta cheltuelile de intretinere a barajului. Iar redactorul Academiei de Studii Economice spune ca Romania va primi primul profit abea dupa 12 ani.

    3) Rosia montana a avut de suferit din cauza guvernantilor prin declararea zonei monoindustriala. Unde nu se poate face nici o investitie.

    4) Iar locurile de munca vor fi mult prea mici comparativ cu cele anuntate. La sfarsitul periodei de exploatare zona va fi tot moarta si cu o gramada de someri. Iar mediul grav afectat.

    Mihai, spune-mi cateva benefiicii privind acest proiect din Rosia Montana

  6. Nu conteaza cate locuri de munca sunt, ideea ii sa fie. Eu nu inteleg ce face guvernul. Deja au trecut 3 sau chiar 4 ani de cand e scandalul cu Rosia Montana dar nu se grabeste nimeni sa faca ceva. De ce ii tin in saracie pe acele persoane? Asta nu e genocid?

  7. @Dli: Sa fim putin seriosi, nu guvernul e vinovat de data aceasta ci consiliul local care a declarat zona respectiva monoindustriala asta inseamna ca eu daca vreu sa deschid o afacere in zona respectiva pentru a crea ceva locuri de munca nu pot. Dar nici locuitorii din zona respectiva nu sunt mai presus, ei asteapta ca totul sa le vina pe tava.

  8. Salut. @puștiul Îți scriu ca de la AIESECer la AIESECer. Unul din cele mai importante lucruri pe care le-am învățat în organizație a fost să cercetez problema pe toate părțile și să ascult toate argumentele înainte să mă lansez în afirmații. Treaba asta cu zona monoindustrială nici Moise Guran nu o zice complet.

    Doar 25% din suprafața comunei este monoindustrială, sub amprenta proiectului minier de la Roșia Montană(cam 1000 de hectare). Pe restul de 75% – 3000 de hectare poți să deschizi orice afacere vrei tu, atâta timp cât e legală.

    Ai fost cumva la Roșia Montană, ai cunoscut vreun roșian, ai stat de vorbă cu el? E păcat să faci judecăți de valoare când cunoști așa de puțin dintr-o dezbatere atât de mare.

    @all Vă recomand să vizitați și http://www.rmgc.ro, acum că ați văzut o parte a problemei. Aflați și celelalte aspecte.

  9. @Titus: Daca ar fi sa discutam pe problema locurilor de munca, sunt foarte multe zone in Romania unde nu exista locuri de munca si nici nu se realizeaza sau principala sursa de venit e agricultura si cresterea animalelor. Dar asa sunt romanii se plang pentru orice, ca nu avem locuri de munca, ca salariile sunt mici, ca e greu etc. Daca e asa cum zici tu de ce nu se cauta solutii de a atrage investitori in zona. Nu mai spun faptul ca daca ar vrea sa cineva sa munceasca ar gasi prin imprejurimi. Nu as vrea sa ma dau ca un exemplu dar cred ca e cel mai concret, m-am nascut intr-o comunca in judetul Botosani, acolo am si copilarit, dar cand am vazut ca nu am nici un viitor in zona respectiva am plecat. Pentru ca am vrut sa invat, sa muncesc .

    E posibil sa gresesc pe alocuri, nu sunt expert in asa ceva, nu am fost in zona respectiva dar poate voi ajunge si imi doresc asta. Din punctul meu de vedere Rosia Montana e un proiect ce trebuie analizat foarte bine. Si-a pus cineva intrebarea ce se intampla daca Rosia Montana nu obtine rezultatele dorite in prima faza? Daca nu vor gasi aur in cantitatea pe care ei preconizeaza ca exista? Luand in considerare ca in zona respectiva s-au mai facut extrageri?

  10. Sa ne fereasca Dumnezeu de deschiderea exploatarii.Sint din zona si se pare ca cei care sint pro RMGC nu realizeaza dezastrul care va fi acolo.Daca Titus va recomanda linkul catre site-ul RMGC,eu va recomand http://www.formula/-as.ro/2011/962/spectator-38/amintiri-turcesti-despre-viitorul-rosiei-montane-alethea-13536.

  11. Sorin, lincul pe care l-ai publicat in comentariu este inexistent.

  12. Dacă n-ar fi ,,mălai,, nu si-ar bate capul canadienii !E mare durere sa n-ai unde munci dar sa ai un beneficiu de doar 4% din extractie ptcă smecherii si-au marit din greu capitalul social, e o păcăleală demnă de …1 mai muncitoresc !

  13. BRAVO GURANE OMUL ASTA ESTE PRINTRE PUTINI INTEGRI MAM GANDIT SI INAINTE GURAN PRESEDINTE NU SUNTETI DE ACCORD CU MINE ? NU TREBUIE SA SPUNA DA SPUNE DA GURANE

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.