• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Teatrul de stradă în centrul istoric al Constanței

Teatrul de stradă în centrul istoric al Constanței

Arlechini, Insecte uriașe, Balerine gigantice: ART DISTRICT 2017 transformă Constanţa într-o mare scenă de teatru!

Pe 2 septembrie 2017, începând cu ora 18.30, o MARE PARADĂ vă străbate orașul pe bulevardul Tomis, de la Sala Sporturilor şi până în Piața Ovidiu.  Iar pe 3 septembrie 2017, începând cu ora 12.00, Piața Ovidiu și întreaga zonă veche a Constanței devin, în premieră, o mare scenă de teatru.

Și, desigur, nu vorbim despre orice fel de teatru, ci despre cea mai veche formă de manifestare artistică stradală, născută din dorința de a interacționa direct cu publicul spectator, de a-l ajuta să depășească limitele impuse de sala de spectacol, de a-l face să se bucure liber de actul cultural.

Teatrul stradal este cea mai veche formă de teatru existentă, adresându-se unui public liber, începător sau cunoscător într-ale teatrului. A venit momentul ca și Constanța să intre, cu Festivalul Internațional de Stradă „Art District 2017”, pe lista exclusivistă a orașelor europene unde acest fenomen este susținut și agreat de autorități și iubit de marele public. Astfel, personaje din toate basmele, poveștile şi dramaturgia lumii, pantomima, circul, comedia, dansul, acrobația, muzica de stradă și parada vor lua cu asalt traseul descris mai sus, transformându-l în scene deschise, inundate de lumini, muzică, personaje ireale și bună dispoziție.

Reunind toate aceste forme de artă a spectacolului, festivalul „Art District 2017” va deschide mințile și inimile spectatorilor, ocazionali sau fideli, și pe parcursul a două zile, va transforma Constanța într-un oraș cu adevărat european din punct de vedere cultural. Artiștii participanți la acest eveniment, ce provin din mai multe țări ale Uniunii Europene, vor jongla cu diverse dimensiuni artistice, provocându-le spectatorilor un amestec surprinzător de emoții.

Zeci de artiști vor face din Constanța casa artelor timp de două zile și vor da viață străzilor, uimind publicul de toate vârstele, din toate categoriile sociale. Prima ediție a Festivalului Internațional de Stradă „Art District” are ca punct de pornire, în acest an, orașul Constanța, municipiul reședință de județ, urmând ca, în anii următori, să poată călători prin toate localitățile și orașele județului.

Mai multe detalii pe pagina de facebook ArtDistrict

2 Comentarii

  1. Transformarea orasului Constanta intr-o mare scena de teatru poate fi privita ca un adevarat miracol. Pentru ca tablourile animate din cadrul ART DISTRICT 2017 vor lansa miraculoase asupra spectatorilor: Arlechini, Insecte uriase, Balerine gigantice si multe alte surprize spectaculoase!

  2. Festivalul „Art District 2017” promite o experienta de neuitat si eu nu as vrea sa ratez improvizatiile, dansurile, uimitoarele recuzite invadand strada in acest mod care este unic in orasul meu. Arlechinii, insectele uriase si balerinele gigantice promit o experienta pe care am sa o pastrez pentru totdeauna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.