• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Plaja 23 August – plajă sălbatică

Am făcut gașcă și am zis să mergem la plajă, cum eu prefer liniștea cu câteva ore înainte am început să caut locuri pe litoralul românesc unde putem merge să ne punem corturile. La o primă căutare am găsit o zonă de plajă între Costinești și Olimp. Preferam plaja de la bulgari despre care am mai scris: Plaja de la Ezerets. Dar pentru că prietenii veneau și cu doi copii minori care nu aveau pașapoarte a trebuit să caut o soluție pe litoralul românesc.

Plaja de la 23 August nu este foarte accesibilă, drumul fiind unul pietruit. Trebuie să condici ușor. Pentru că nu cunoșteam zona am mers prin Costinești, spre Mănăstirea Sfânta Elena de la Mare de-a lungul mării Negre în speranța găsirii unul loc potrivit.  Pe drumul pietruit mai întâlneam din când în când câte o mașină, turiști care căutau și ei un refugiu. Am oprit din loc în loc pe malul abrupt al mării în căutare unei zone de acces pe plaja ce se întindea la picioarele noastre.

După multe opriri, într-o zonă puțin mai joasă am dat peste un sat de pescari. Câteva case și două vile ce oferă cazare se pot vedea de la îndepărtare, iar jos sub malul abrupt am găsit câteva bărci ale localnicilor. Pe plajă, cât puteai vedea cu ochii erau trei corturi și maxim 30 de persoane. O plajă foarte liniștită, curată dar formată mai mult de cochilii. Țânțarii au fost aproape inexistenți

Dacă mergeți pe acestă plajă cu cortul pe lângă răbdare trebuie să vă luați și provizii de apă și mâncare pentru că nu aveți de unde să cumpărați. Puteți cumpăra doar pește dimineața de la localnici pe care să îl faceți pe grătar. Pe acestă plajă puteți ajunge și prin localitatea 23 August, un drum ceva mai scurt și mai ușor. Recomand să folosiți GPS-ul pentru a ajunge: 43.905572, 28.620324 Google Maps.

Vă puteți caza la Vila Analys noi am discutat cu oamenii de acolo și sunt foarte foarte primitori. Captat de liniște și  frumusețea plajei nu prea am făcut poze dar în documentarea acestui articol am dat pe YouTube peste acest video:

Autor Video: Nicoleta-Tatiana Gradinaru

5 Comentarii

  1. […] o noapte petrecută pe plaja 23 August – plajă sălbatică am pornit spre plaja Tuzla. O altă plajă despre care am citit în dimineața respectivă […]

  2. Sa faci cat mai multa reclama pe Internet la putinele oaze de liniste ramase in turismul romanesc, ca sa se transforme si alea in kkt „dezvoltat economic” si comercializat.

    Dobitocule.

  3. Faci reclama ca dobitoci de la protv ca nu mai ei au facut reclama la toate plajele pusti si acum sunt pline de sezlonguri si prosti ca tine.

  4. Omul nu a facut nici o reclama.oricum lumea nu se inghesuie decat pe plajele populate gen mamaia.e bina ca avem si plaje salbatice fara lume multa,pt cei care vrem liniste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.