• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Mama ma-sii

Mama ma-sii reprezinta o institutie nobila, fiind expresia de politete cea mai des uzitata in relatiile sociale din tara noastra.

Aparuta de peste 4000 de ani in spatiul carpato-danubiano-spagic, mama ma-sii a pornit dintr-o imensa dragoste fata de mama aproapelui, constituind dovada unui proto-crestinism autohton.

Legenda mamei ma-sii e una povestita cu ardoare de orice roman propriilor copii. Se spune ca mama ma-sii e vinovata pentru toate relele din lume, in mama-masii. Si ca se tine numai de mizerii, in general, facandu-te sa claxonezi des cand esti in coloana la semafor si nimeni nu se misca, in mama-masii.

In trecut, orice invazie era insotita de aceasta expresie, asa cum este precizat si de catre Grigore Ureche, in Letopisetul Tarii Moldovei: „Si in anul una mie cinci sute patruzecisiopt, in Moldova intrara turcii, in mama ma-masii, cu mare buluc de osti, iar domnul se duse in mama ma-sii in pribegie la curtea leahului, care nu-l primi, in mama ma-sii”.

Iata cum din cele mai vechi timpuri valoarea literara a expresiei fu intens valorificata.

Dar mai ales mama ma-sii e intalnita in relatiile de munca, cand un sef nu poate sa-ti spuna direct sa te duci dracului de imbecil, ci iti spune politicos: „Pai asta e proiect, in mama ma-sii?!”

In prezent se foloseste si mai des de fata cu nevasta, dar mai ales cu soacra, pentru a demonstra fara echivoc buna crestere.

Sursa: Trombon.ro

Un comentariu

  1. care e legatura cu ”mama natura” din poza?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.