• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Plaja de la Tuzla – o plajă plină de mister

Plaja de la Tuzla – o plajă plină de mister

După o noapte petrecută pe plaja 23 August – plajă sălbatică am pornit spre plaja Tuzla. O altă plajă despre care am citit în dimineața respectivă pe extravita.ro. Deja obișnuiți cu drumuri pietruite, pline de gropi din care ieși cu greu și cu drumuri de pământ am înaintat ușor printre miriștile de la marginea localității Tuzla.  Pe tot acest drum am găsit un singur indicator în zona sensului giratoriu cu avionul din Tuzla. În rest trebuie să întrebi localnicii sau să folosești un GPS, lucru care l-am făcut și eu.
Pentru a folosi GPS-ul folosiți următoarele coordonate: 43.999575, 28.662610 sau Google Maps. Drumul pot spune că este bunișor dar țineți cont că pe o distanță de aproximativ 1.5Km mergeți pe drum de pământ iar dacă plouă aveți toate șansele să nu ieșiți cu bine de acolo. Iar inainte de a coborî cu mașina în zona cherhanalelor mergeți pe jos și verificați dacă aveți unde să parcați, dacă puteți să urcați apoi cu mașina panta și stați cu ochii pe cer dacă totuși coborâți cu mașina pentru a pleca la timp dacă vin ploi.

Odată ajunși la poalele pantei vă puteți opri să mâncați pește proaspăt, să vă bucurați de ospitalitatea locuitorilor și să admirați marea sau să mergeți în căutarea un loc bun unde să întindeți cortul. Cu toate că erau mulți oameni pe plajă, era foarte liniște, se auzeau doar valurile mării. Locuitorii sunt foarte primitori, vă ajută cu ce pot și vă îndrumă.

Dimineața, pentru cei care preferă să bea cafeaua pe plajă, locuitorii vă pot aduce cafeaua în fața cortului. De obicei se apropie ei de cort și vă întreabă ușor dacă doriți cafea, pentru a nu deranja pe cei care încă mai dorm. Sau puteți merge să discutați cu ei diverse și să vedeți cum se face cafeaua. Prețul cafelei nu-l știu pentru că nu sunt consumator de cafea, dar vă pot asigura că toate sunt la prețuri accesibile.

Noi am mâncat la Doamna Maria: doua porții de stavrid cu mămăliguță și mujdei de ustoroi, o porție de rapane (cele mai bune rapane mâncate vreodată) împreună cu două beri și tuică.  Totul 65 lei. Pentru rapanele delicioase de la Doamna Maria sigur voi mai ajunge pe această plajă.
Am și uitat să vă spun de plajă, plaja este curată foarte întinsă cu nisip fin, accesul în apă se face brusc. Țineți cont de acest lucru pentru că la 2-3m de mal apa are deja o adâncime de 1.5m, poate fi periculos pentru copii și chiar pentru adulți care nu știu să înoate.

Sper că această plajă sa rămână sub această formă mult timp pentru că este un loc minunat, pe lista mea acum stă acum alături de plaja de la Ezerets, Bulgaria. Spun că este o plajă plină de mister pentru că este relativ ascunsă și o zonă destul de mare, am stat doua zile și o noapte și tot nu am reușit să descopăr tot locul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.