• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Symbian Belle

Cu toate ca doar ce s-a facut update la Symbian Anna iata ca deja au inceput sa apara imagini detaliate ale update-ului Belle. Din capturile pe care le puteti viziona si voi mai jos, se pare ca acest update se apropie si el de final.
Acest update ne da posibilitatea afisarii si personalizarii a 6 ecrane de start. Trecerea de la un ecran la altul se va face exclusiv printr-un gest swipe, disparand astfel butonul din partea de jos a ecranului care ne oferea posibilitatea navigarii prin aceste ecrane de start.

Symbian Belle are un meniu principal ce se deruleaza pe verticala si toate comenzile rapide sunt plasate pe acelasi ecran. La Symbian Belle s-a schimbat si modul in care functioneaza multitasking-ul, iar in loc de vechiul comutator de aplicatii, aveti posibilitatea sa treceti intre imagini live ale aplicatiilor deschise. O alta mare schimbare este o tragere in jos de pe orice ecran principal pentru a vedea notificarile (seamana cu Android aici). Acest meniu permite de asemenea foarte usor controlul de date mobile, Wi-Fi, Bluetooth si modul Silentios.

Lockscreen-ul Symbian Belle a fost de asemenea actualizat, permitand adaugarea de imagini de fundal si notificari pentru evenimente. Symbian Belle mai include si aplicatii de la Microsoft precum Microsoft Communicator, Sharepoint, OneNote, Exchange ActiveSync si Power Point Broadcaster.

Symbian Belle aduce multe caracteristici noi si interesante si pare sa faca platforma mai usor de utilizat. Dar asa cum este acum, Symbian Belle este impins mai aproape de Android, asemanarile cu acest sistem de operare fiind evidente.

4 Comentarii

  1. Un lucru stiu sigur, arata foarte bine.

  2. @Scraf: Da, eu unul abia astept sa se faca update, pe internet deja circula o versiune care poate fi instalata dar nu e oficiala si nu ma risc.

  3. am facut eu update-ul cu ajutorul unui tutorial de pe un blog si va pot spune ca se misca foarte bine pe un n8,desi versiunea oficiala e instalata pe terminale cu procesor de 1 ghz …vezi postul de aici :
    http://cosmen.wordpress.com/2011/12/28/firmware-updated-symbian-anna-to-belle-nokia-n8-c7/

  4. lam unstalat pe un C7, arata superb si usor de manevrat cu toate ca se spunea din start ca Belle ar fi facut doar ptr terminale ci cpu de 1ghz,dar nu,functioneaza fluid,chiar mai fluid decit anna.Probeaza-l,daca ai Nokia Ovi Suite ,faci update-ul foarte usor.Succes,no sa va para rau.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.