• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

  citeste tot »

Toți proștii scriu cărti

Toți proștii scriu cărti

Personal cunosc doi profesori și care mi-au fost și mie profesori, care au publicat niște cărți dacă le pot spune așa. Prima carte care a ajuns în mâna mea, dintre cărți publicate de cei doi profesori, a fost cartea unei profesoare de limba română din liceu. O carte, dar numai carte nu e, în care profesoara respectivă nu a făcut altceva decât să copieze diferite comentarii din alte cărți dar nici să copieze corect nu a fost în stare, cartea având foarte multe greșeli de scriere, gramaticale și  de exprimare. Al doilea profesor are la activ doua cărți: o carte despre comuna Vorniceni din județul Botoșani, comuna Vorniceni este locul unde am copilărit, și o a doua carte ce conține toți elevii ce au învățat la școala nr. 1 „Profesor Octavian Ionescu” (Sediu) din Vorniceni. Prima carte în care este prezentată comuna Vorniceni mai este cum mai este, parcă neavând atât de multe greșeli în comparație cu a doua carte în care sunt maxim 20 de pagini de text. În cartea a doua, cea cu elevii de la școală nr. 1 apare și numele meu, nimic nou, dar să greșești numele părinților și să scrii că am doi tați și nici o mamă e ceva.

Poate nu aș fi scris despre cei doi profesori dar la pretențiile pe care le aveau ei de la noi în ceea ce privește limba romană nu am putut să răman indiferent. Și totuși eu unul nu prea îi înțeleg, de ce scriu asemenea cărți pline de greșeli? Doar de dragul de a scrie niște prostii și a lua niște bani sau pentru a se lăuda că a scris și el o carte?

6 Comentarii

 1. nu cunosc motivatiile lui dom’ profesor dar doamna profesoara are nevoie de publicatii pentru doctorat.
  de ce sunt pline de greseli? asta nu mai stiu. probabil pentru ca nu dau doi bani pe cititori si pe parerea lor.

 2. @oana: carti scrise cu interes si nu de placere, si acel interese se pare ca nu este doar banul.

 3. de vorniceni
  de vorniceni
  18 mai 2011 20:53

  Tu vorbesti de greseli in scriirea altora, dar pe ale tale le vezi?
  La fiecare 3 cuvinte faci o greseala gramaticala. Aceasta se chiama ,,anagramat”!
  Ti-a fost profesor si tot timpul te apreciat, din cate stiu.
  E bine sa-ti ceri scuze!

 4. @de vorniceni: Nu stiu cine esti si nici nu ma intereseaza. Nu ma consider profesor si nici jurnalist ca sa nu am voie sa fac greseli dar cand ii vad pe altii care sunt profesori si fac atatea greseli si in plus mai sunt si profesori de limba romana sau sunt persoane care se dau corecti dar fac mult mai multe greseli ca mine. Uita-te la ceea ce ai spus tu in cele patru randuri si numara sa vezi cate greseli pe centimetru patrat ai.

  Eu daca eram in locul tau in acest moment as fi tacut.

  Si daca tot nu stiai ca sa iti demonstrez cat de idiot esti, cuvantul anagramat nu exista in DEX. Cel mai apropiat cuvant fiind ANAGRAMA care inseamna: cchimbare a ordinii literelor unui cuvant sau a cuvintelor in fraza cu scopul de a obtine alt cuvant sau alta fraza.

 5. Bravo pustiu , i-ai raspuns cu aceiasi moneda cârcotasului. Dar sa fii trecut în carte ca ai doi tati este mai mult decât o jignire, iar profesorul ar trebuia sã-si ceara scuze, „parerea mea”.

 6. @Radu: Nu astept sa vina sa mi se ceara scuze, dar as prefera ca de acum sa fiu intrebat daca vreau sa apar prin alte carti prostesti nu de alta dar as putea si eu foarte simplu sa il dau in judecata pe Dl. Geani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.