• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

  citeste tot »

Unelte și scule pe care trebuie să le ai neapărat acasă

Unelte și scule pe care trebuie să le ai neapărat acasă

Indiferent dacă ești un adevărat profesionist în a construi sau a repara, sau ești doar un simplu amator care mai folosește câte un ciocan uneori, cu siguranță sunt anumite scule sau unelte pe care trebuie să le ai acasă. Aparat de sudură, generator de curent, mașină de tuns iarba, hidrofor, etc.
Cu siguranța că ți s-a întâmplat de multe ori să ai nevoie de următoarele scule pe lângă casă pentru a rezolva diverse probleme care, deși nu sunt foarte grave, nu pot fi amânate. Și probabil, că dacă din diverse motive nu aveai prin preajmă sculele necesare, acum e un moment bun pentru a le achiziționa.
Printre sculele pe care trebuie să le ai neapărat acasă se pot aminti:

 1. Un ciocan. Aceasta unealtă, trebuie să fie prezentă în locuința ta indiferent că locuiești la casă sau la bloc pentru că sigur vor fi destule situații în care vei avea nevoie să bați chiar și un simplu cui și nu vei avea cu ce. Achiziționându-ți propriul ciocan vei scăpa de glumele vecinilor de la care va trebui sa-l împrumuți în caz de urgență.
 2. O mașină de găurit și înfiletat. La fel ca și banalul ciocan, din gospodăria ta nu trebuie să lipsească nici unealta numita mașină de găurit și înfiletat. Spre exemplu, gândește-te că vrei să îți montezi sau sa îți demontezi mobila dintr-o camera și că va trebui să folosești o șurubelniță manuală până vei face foarte multe bătături.
 3. Un ciocan rotopercutor. Atunci când vine vorba de dat găuri în pereți de beton sau cărămida, clasicul ciocan nu prea mai poate să îți fie de folos și de aceea este bine să ai în gospodărie un ciocan rotopercutor. Deși sunt mai mari și mai grele de cât o mașina de găurit, acestea pot fi destul de ușor de utilizat, fără a necesita o pregătire specială, ci doar puțină atenție.
 4. Un fierăstrău circular. Când vine vorba de tăiat diverse piese din lemn la diverse forme cel mai bine este să se folosească un ferestrău circular. Astfel fără a depune un prea mare efort vei putea tăia sub diverse unghiuri lemn sau plastic.
 5. O drujbă. Aceasta unealtă folosită pentru tăierea lemnelor poate fi foarte utilă atunci când locuiești la casă. Pe lângă tăiatul lemnelor de foc, mai nou aceasta unealta mai este folosită la sculptatul diverselor obiecte de decor din lemn sau tăiatul arbuștilor care formează gardul viu. În lipsa unei drujbe care este alimentată cu benzina, se mai poate folosi un motofierăstrău electric care se poate alimenta de la rețeaua de energie a locuinței.
 6. O șurubelniță electrică. Având în vedere că mereu vei avea câte ceva de desfiletat în timpul liber cu siguranță că îți va fi de ajutor o șurubelniță electrică. Avantajul acestei scule este că în vârful ei se pot monta diverse forme care îți vor fi de folos mereu, putând totodată să economisești destul de mult timp atunci când o vei folosi.

6 Comentarii

 1. Un amator cu o drujba…suna a caz de Youtube sau Liveleak. Eu mai propun sa avem si izoler, tub de silicon si pistol de silicon, cleste, patent, multe dar multe cuie, cuisoare si suruburi de toate felurile si multe…multe multe chestii!

 2. @joe: acum depinde ce ai in minte, sa tai casa sau sotia 😀 Eu am scris de ceva scule ceva mai importante. Cleste, patent, cuie, dibluri etc. deja sunt trecute la capitolul de nelipsit. 😀

 3. Sa nu uitam de mult necesara cheie franceza cand ti se sparge conducta si de un dildo. Niciodata nu stii cand e nevoie de el.

 4. Daca tot ai sculele astea acasa, si mai sti sa le olosesti poti sa iti deschizi firma de costructii :).

 5. Dar un patent nu trebuie? Sau măcar o cheie franceză.

 6. @matthers: nici alea nu ar trebui sa lipseasca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.