• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

  citeste tot »

Made in Vorniceni

Vorniceni este o comună în județul Botoșani, ocupă o poziție centrală în cadrul teritoriului județului Botoșani. Localitatea are o suprafață de 6292 Ha. Prima atestare documentară despre satul Vorniceni este strâns legată de existența celor cinci stejari seculari, supraviețuitori din Dumbrava Înaltă, prezenți și astăzi pe podișul dinspre satul Corlăteni Despre codrul din Dumbrava Înaltă vorbesc documentele din timpul lui Alexandru cel Bun, al lui Ștefan cel Mare, iar mai târziu, din timpul lui Ștefăniță Vodă.

De mult timp intenţionez să scriu acest articol, un mic articol despre comuna mea natală Vorniceni. Cu toate că această comună nu prea este cunoscută sau cel puţin locuitorii acestei comune nu au ieşit in evidenţă cu lucruri tocmai bune eu sunt mândru că am copilărit în această comună. Cu toate că i se face o reclamă proastă prin ziare şi pe la televiziuni arătându-se doar partea întunecată a comunei şi sunt scoşi in evidenţă doar acei oameni care nici nu merită să te uiţi la ei sau să le spui numele mă consolez cu ideea că şi reclama proastă e bună. Nu numai o dată mi s-a întâmplat sa fiu sunat de colegi, prieteni, profesori şi să îmi spună că iar au apărut oamenii din Vorniceni la televizor pentru nu ştiu ce scandal monstruos lăsat cu spitalizare sau mai grav cu omor.

Dar rămân la ideea de reclamă proastă, e mult mai usor sa scrii intr-un ziar sau sa faci o emisiune despre un scandal. Cu siguranţă cei ce mă sună când sunt asemenea evenimente nu mă sună pe idee „Uite ce naspa e la tine in comună, au ajuns să se omoare”. Mă sună pentru a mă informa, pentru că lor nu le vine să creadă ceea ce se întâmplă şi ei ştiu că nu toţi oamenii de acolo sunt la fel. Aici, la Constanţa, am dat peste foarte mulţi oameni care după căteva discuţii întâmplătoare am aflat că sunt din Vorniceni, au trecut prin Vorniceni sau sunt din localităţi din imprejurimi; colegi de liceu, profesori şi prieteni. Chiar dacă pare o comună mică şi cam uitată de lume, nu este aşa.

4 Comentarii

 1. Nu-mi aduc aminte daca am trecut prin Vorniceni dar sunt o botosaneanca aciuata tot in Constanta. Ma amuz ca in jumate de an am cunoscut multe persoane din judetul Botosani care s-au mutat in Dobrogea. Si mi-e drag sa-i vad printre straini.

 2. Daca te uiti la adresa mea de e-mail o sa descoperi ca am fost intr-un fel… vecini 🙂

 3. @Alter Ego Blog: Da, stiu am mai vorbit noi despre asta intr-un cadru.

 4. Vorniceni News
  Vorniceni News
  01 mai 2011 21:18

  Mai multe detali despre comuna Vorniceni le puteti gasi pe pagina de facebook Vorniceni News pentru cei ce iar interesa, acolo cu bune si rele se pot descoperi multe lucruri interesante.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.