• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Mare Nostrum organizează Târgul de soluţii eco

Mare Nostrum

ONG Mare Nostrum marchează, în fiecare an, Ziua Internaţională a Mării Negre, prin organizarea unor evenimente publice de informare şi conştientizare a cetăţenilor, cu privire la necesitatea protejării mediului înconjurător. O altă activitate, din rândul celor deja propuse, în cadrul ediţiei de anul acesta, este Târgul de soluţii eco. Evenimentul va avea loc, în data de 26 octombrie, la Delfinariu, începând cu orele 16.00. Scopul acestuia este de a promova soluţii, la îndemâna oricui, pentru un stil de viaţă prietenos cu mediul.

Concursul se adresează elevilor, din instituţiile de învăţământ constănţene. Fiecare instituţie se poate înscrie, în concurs, cu una, sau mai multe echipe, de maxim 10 elevi, coordonate de unul sau mai mulţi profesori. Echipele trebuie să identifice produse/obiecte, din viaţa de zi cu zi, care pot reprezenta o alternativă eco. Domeniile, din care vor fi identificate produsele/obiectele, sunt: gospodărie, loc de muncă (atât pentru munca de birou, cât şi de teren), mediul şcolar etc.

Alternativele eco, propuse de elevi, trebuie să se concretizeze într-un produs/obiect ecologic, care să-l înlocuiască pe cel standard. Acestea trebuie să aibă o aplicabilitate foarte răspândită, în viaţa de zi cu zi, astfel încât oricine să fie capabil să le folosească, depunând un efort minim. Soluţiile eco vor fi însoţite de o descriere a produsului/obiectului final, a principiului de utilizare şi funcţionare, a avantajelor prezentate de folosirea noului produs/obiect, precum şi a aplicabilităţii sale, în viaţa cotidiană.

În perioada 15 – 20 octombrie 2010 va avea loc o selecţie a celor mai bune alternative eco, criteriile fiind originalitate, aplicabilitate şi creativitate. Echipele, care trec de selecţie, vor avea ocazia de a-şi expune creaţiile, în cadrul unei expoziţii publice, în data de 26 octombrie. Vor fi premiate cele mai bune 3 soluţii identificate. De asemenea, toţi participanţii, la expoziţie, vor primi diplome, materiale promoţionale şi vor avea parte de o surpriză, oferită de Mare Nostrum şi Delfinariu”, a declarat Mihaela Cândea, director executiv Mare Nostrum.

Înscrierea se realizează exclusiv, pe baza unui formular, până la data de 15 octombrie 2010. Mai multe informaţii, despre eveniment, pot fi regăsite pe site – ul www.marenostrum.ro sau solicitate la adresa de e – mail [email protected].

Sponsor: OMV – Petrom
Parteneri media: Observator de Constanţa, Jurnalul de Constanţa, Constănţeanul.com, Radio Sky, Fotografa.ro

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.