• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Oameni de nota 10, au terminat cu nota 10

Oameni de nota 10, au terminat cu nota 10

Nu am nimic cu persoanele ce au învățat și au terminat facultatea cu nota 10, bravo lor. Eu nu am fost în stare de asemenea performanțe, eu am fost nevoit să lucrez și să învăț ceea ce îmi place să fac și anume programare. Dar nu am putut să nu observ sarcasmul acestor oameni afirmând mereu că ei au terminat o facultate cu nota 10 pe linie, ba chiar au fost printre primii pe țară dându-le mereu peste nas celor din jur cu acesta afirmație. Recent, am cunoscut trei astfel de persoane ce îmi explicau cât de buni au fost ei în facultate.

Nu am avut curajul sa le spun în fata, mai ales ca sunt persoane mai în vârstă față de mine, cu ce i-a ajutat că au terminat o facultate cu nota 10 mai ales că lucrează la stat pe un salariu de nimic sau într-o firmă mică tot pe un salariu de nimic și nu au nici o realizare ce sa-i evidențieze, nici un scop/țel în viață. Nu mai spun faptul că ar arăta o ura imensa față de mine dacă le-aș spune ca eu la 23 de ani câștig mai mulți bani pe lună decât câstiga ei la 45-50 ani. Cu toate ca eu încercam să le explic anumite lucruri și sa încerc sa fac ceva pentru ei sau să-i ajut până la urmă am fost nevoit să renunț pentru că ei considerau că ideile lor sunt mai bune cu toate că nu puteau să aducă dovezi sau sa îmi argumenteze fiind și foarte reticenți la ideile mele pe motiv ca sunt foarte tânăr și nu am nici o experiență și că nu știu nimic.

Poate de aici ar trebui să înțeleg că nu contează cu ce notă termini o facultate ci de modul în care îți dai tu interesul pentru a face ceva și felul tău de a fi. Mai sunt și oamenii cu doua, trei, cinci, noua facultăți terminate dar ei nu au un loc de muncă pe motiv ca nu își găsesc dar aici e alta poveste.

2 Comentarii

  1. si ce faci cu facultatea in ziua de azi?!

  2. @Yamasha: Daca stau bine sa ma gandesc, nu faci nimic. Am o facultate dar nu m-a ajutat cu nimic pana acum sau m-a ajutat… sa pierd timpul. Dar celor trei oameni degeaba stateam sa le explic eu ca ei nu au nici o relevanta. Facultate iti trebuie doar daca vrei sa lucrezi la stat pe un salariu de nimic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.