• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Ne plac oamenii corupți!

Ne plac oamenii corupți!

În viziunea românilor pentru ca un om să fie recomandat la guvern trebuie să fie de treabă, să accepte șpagă pentru a ne rezolva problemele sau să fie maleabil după bunul plac. Altfel nu-mi explic de ce se recomandă pentru guvern oameni incompetenți, oameni care nu-și pot justifica averile sau care au ajuns în anumite poziții cheie pe bază de relații și pile.

Mă uit pe site-ul www.schimbaromania.com și din sute de oameni recomandați acolo, eu am găsit doar doi-trei care sunt de recomandat. Citiți argumentele pro și contra, unele sunt foarte interesante. Unii s-au auto-propus și au rugat prietenii să-i voteze și să posteze argumente pro.
Majoritatea oameni corupți sau implicați prin SRI.

Totuși există și oameni corecți ce ar trebui recomandați pentru domeniile respective dar care nu prea au șanse pentru că românii nu-și doresc niște oameni rigizi, verticali sau corecți. Preferă corupția.
Întrebam aseară pe un grup al studenților de la Universitatea Ovidius ce profesor din cadrul universități ar propune ei pentru educație. Am primit ca răspuns fix profesorii care îi știam că sunt…. să spun  nepotriviți. Când am întrebat de doi profesori care îi știu foarte corecți, chiar exagerați de corecți și ceva mai duri mi-au sărit toți în cap. S-au potolit când le-am spus că își văd propriul interes și aleg profesorii care sunt corupți.

Schimbăm corupția cu… corupția!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.