• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Primele veliere au ajuns în Portul Constanța

Primele nave care participă la Regata Marilor Velire au sosit azi în Portul Constanța

Primele nave care participă la Regata Marilor Velire, ediția 2016, au sosit în Portul Constanța. Este vorba despre Mir, Akela și Royal Helena.

Prima care a sosit a fost nava-școală Mir. Mir a fost construită în 1987, în Gdansk, Polonia. Are o lungime de 109,2 metri și este deținută de Academia Maritimă de Stat Amiral Makarov, din Sankt Petersburg. Capacitatea totală de transport este de 199 de persoane. A participat la mai multe regate. În 1992 a câștigat Grand Regatta Columbus 1992, organizată pentru a celebra descoperirea Americii, la 1492.

Royal Helena este un velier bulgăresc de clasă A, cu lungimea de 64,35 metri, construit în 2009.

Akela este un velier rusesc de clasă C, construit în 1985. A participat la regate de 16 ori și a câștigat 11 titluri.

În cursul zilei de mâine, 8 septembrie, începând de la ora 9.00, sunt așteptate și celelalte veliere. Kruzhenstern, al doilea cel mai mare velier din lumea, va acosta în jurul orei 12.00.

Un comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.