• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Rompetrol vs Petrom

Rompetrol vs Petrom

Eu alimentez doar de la Petrom și Rompetrol, doar în cazuri de forță majoră pun benzină de la alte companii. Am observat că există o diferență de calitate atât la benzina furnizată de cele două companii de la care alimentez cât și de la stație la stație de la aceeași companie. În principal alimentez din zona City Park Mall unde pe o parte este un Petrom iar vis-a-vis un Rompetrol, în funcție de prețurile la carburant aleg stația. Uneori sunt niște diferențe enorme între cele două stații dar totuși au cam cea mai ieftină benzină din oraș.

Când aveam Ford Focus era foarte sensibil la calitatea benzinei, se simțea diferența la accelerare dar și la zgomotul produs de motor. Actualul Ford Mondeo (Tractoraș, cum îi spun) nu-i chiar așa sensibil dar preferă benzina de la Rompetrol. Trage mai bine și scot un consum mai mic la drum lung. Motoarele Ford sunt ceva mai pretențioase la calitatea benzinei, oricum se știe că România are o benzină de calitate mai proastă la prețuri destul de mari în comparație cu alte țări.

Sunt nedumerit de ce calitatea benzinei de la aceeași companie variază foarte mult de la o stație la alta. Înțeleg că unele stații au fost modernizare și că altele au ceva probleme cu rezervoarele, nu înteleg exact în ce privintă ca să poată influența atat de mult calitatea carburantului. Interesant faptul că Petrom avea cu ceva timp în urmă o campanie prin care îți verifica pompa de injecție si bujiile iar daca dovedeai că în ultima perioadă ai alimentat doar de la ei se ofereau să ți le schimbe. De asta e bine să păstrezi bonurile, plus că pot exista și alte probleme pe care nu le poți rezolva dacă nu păstrezi bonurile. Cum a pățit Emilian Alexandru.

PS: Ați observat că prețul benzinei a scăzut ușor de la 5,60Lei cat era prin august la 4,95?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.