• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Sistem de backup utilizând Perl

Sistem de backup utilizând Perl

Nu prea am interacționat eu cu Perl dar am reușit să fac un mini sistem de backup. La prima vedere Perl este un limbaj relativ simplu foarte similar din punctul meu de vedere cu PHP, sau PHP este similar cu Perl 😀

Serverul pe care se află în acest moment blogul nu dispune de un sistem automat de backup așa că a trebuit să caut ceva soluții. Backup-ul e sfânt.

După câteva încercări eșuate de a folosi SSH, în căutarea unei soluții am dat peste un articol care propunea ca soluție Perl. Doar că eu nu știam mare lucru despre Perl. Dar cât de greu poate fi? Până la urmă mi-am dat seama că nu-i chiar așa de greu și este o soluție destul de bună.

Aveam nevoie de un sistem care să facă backup la baza de date și la fișierele existente pe server pe un NAS prin FTP

Rezultatul este un fișier pus pe server și apelat odată pe zi prin Cron Job. Fișierul poate fi consultat aici. Mai poate fi îmbunătățit, de exemplu când s-a terminat de realizat backup-ul să trimită și un email prin care să te anunțe că totul s-a realizat cu bine, eventual să primești și un log la ce fișiere s-a făcut backup și cât ocupă arhiva pe server.

Un comentariu

  1. De ce trebuie sa fie in perl si nu poate fi in php? E ceva ce are in plus perl-ul ce-l face mai bun pentru asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.