• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Sunteți pregătiți?

garda fincanciaraDupă cum se știe anul acesta este un an electoral dar asta nu este tot, gândiți-vă ce se întâmplă într-un an electoral pe lângă faptul că toți ne promit ca o sa trăim bine, avem parte de evenimente cu mici și muzica, mai primim câte o bricheta/pix/umbrelă de la partidul impostor?
Este anul în care se intensifică controalele de la Garda Financiară (sau cum se mai numesc acum, ar trebui sa se numească pe față „Garda de șpagă”) pentru a strânge buget de campanie electorală. Brusc în momentul în care este an electoral oamenii astea au treaba, restul perioadei stau în birouri și își țin evidenta conturilor.
Nu știu în restul tării cum este dar la Constanța stă în felul următor: te suna un papagal că a doua zi vin în control, a doua zi de dimineață deja se prezintă la tine, tu trebuie sa ai grijă sa pregătești două plicuri albe cu câte minim 200 Euro în plic, nu se accepta lei ca șpagă că cică au auzit ei că la șantaj nu se pot folosi bancnote euro. Pe lângă asta îți dau și o amendă minimă de 1000 de lei că vai nu pot pleca de la tine fără să îți dea o sancțiune mică. Dacă nu scoți plicul oamenii sunt foarte recalcitranți și încep să-și piardă timpul cu tine luând la puricat toate actele posibile și imposibile că doar or găsi ei ceva de care sa se lege. Dacă scoți plicul, nici nu se mai uită pe acte îți explică frumos ce și cum și de ce sunt ei în vizită la tine, îți mai explica și faptul că trebuie să îți dea o mică amendă de 1000 lei și în maxim zece minute au și plecat.

Poate oamenii respectivi nu au nicio vină, presiunea venind de mai sus și nesupunerea însemnând pierderea postului. Dar cu siguranță exista o adevărată „caracatiță” în schema asta, oare nimeni nu vede, nu sesizează nimic?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.