• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Tati, nu am voie sa zic tigan! E un cuvant urat, nu?

Eu nu am de unde sa stiu cum e dar am vazut faze de genul in care copiii auzeau cuvinte mai urate si incepeau sa le zica in stanga si in drapta nestiind ce inseamna iar parintii in incercarea de a-i educa le explica odraslelor ca sunt niste cuvinte urate si nu e bine sa le zica. Iar in momentul in care vine un prieten in vizita primul lucru ce il face copilul va zice: „Colegul meu de la gradinita, Vladut spune p…, dar eu nu spun e un cuvant urat si nu am voie”.

Mai nou parintii ar trebui sa introduca pe lista cuvintelor urate si cuvantul tigan. Da, asta daca nu vor sa plateasca o amenda cuprinsa intre 1.000 si 30.000 Lei pentru faptulca ar fi discriminati rromii.
Daca stau bine si ma gandesc cred ca si eu ma simt discriminat cand mi se zice „moldoveanule!”. Scrie undeva ca eu sunt moldovean? Pentru faptul ca sunt nascut in Botosani? La mine in buletin nu scrie ca sunt moldovean scrie ca sunt roman. Discriminare dom’le, ce e asta!

Acum stau sa ma gandesc ce se vor intampla expresiile uzuale: „parca esti tigan”, „nu fi tigan” sau „nu te mai tigani”

Sa inteleg ca de acum filmul „Inima de tigan” se va numi „Inima  de rrom”? Sau in carmangerie v-om gasi de acum „Muschi de rrom”

Eu nu cred ca tiganii rromii se supara ca sunt numiti tigani. Cum ar suna aceasta melodie daca in loc de tigani s-ar auzi rromi? Si daca nu am voie sa spun tigan pot sa spun gypsy?

5 Comentarii

  1. pai si ce facem in cazurile alea in care copiii sunt amenintati cu tigani?

  2. @Yamasha: Pai nu mai avem voie sa-i amenintam cu tiganii ca e discriminare. Le v-om zice ca daca nu sunt cuminti vin rromii sa-i fure sau alte natii: talibanii, chinezii, turcii sau alte denumiri ce ni se par noua mai interesante.

  3. Chiar ieri am auzit o tanti cum isi ameninta copilul cu datul la tigani. Deci n-a murit inca asta si nu stiu daca o sa moara prea curand.

  4. De ce nu se numește țara asta așa cum s-a numit și cum în urma studiilor genetice suntem adică DACIA și DACI.

  5. Nu sunt tiganii rai precum se zice. Posibilitatile lor sunt destul de reduse. Trebuie sprijiniti de societate. De multe ori sunt mai „oameni” decat multi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.