• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Visual Studio Code

Visual Studio Code

Visual Studio Code este un editor, destul de bun, pentru programatori de la Microsoft. Surprinzător dar am ajuns sa laud un software realizat de Microsoft. După ce am testat mult lăudatul ATOM, realizat de GitHub, editor care face concurentă cu Google Chrome care consumă mai mult RAM m-am oprit la Visual Studio Code.
Daca e să înșir un parcurs al editoarelor folosite de mine încep cu:

  • E-TextEditor  – un editor foarte apreciat la vremea respectivă dar nu a ținut pasul cu evoluția tehnologiei și autorul l-a abandonat
  • Sublime Text – la fel, un editor bun dar nu a mai primit update-uri de foarte mult timp.
  • ATOM – un editor foarte bun, ai posibilitatea de a customiza aproape orice, foarte multe package-uri dar este un mare consumator de RAM și se încarcă greu.
  • Brackets – în căutarea unui editor bun l-am testat, intră în aceeași categorie cu ATOM, doar că este realiat de Adobe.

În 10 ani de când scriu cod acestea sunt editoarele folosite de mine. Visual Studio Code este actualul editor și sunt relativ mulțumit de el, singurul lucru care nu îmi place este că nu pot să editez dimensiunea iconițelor și fontului din explorer. Dar are un mare plus pentru terminal-ul integrat, mai ales când dezvolți pe Laravel îți este de un real folos.

Voi ce editoare de cod folosiți? Aveți alte recomandări, sugestii? Să nu aud de Notepad++ sau codeLobster!

5 Comentarii

    • Am incercat si PHPStorm, nu imi place din mai multe motive. Se incarca greu, nu am posibilitatea de a customiza totul dupa bunul plac etc.

  1. Scuze pentru offtopic: Ți-am găsit blogul pe gabrielursan.ro, unde spuneai că ai o temă WordPress creație proprie pe blog. Am accesat (și mi-ai blocat browserul Mozilla Firefox de 3 ori, se incărca blogul, apoi se bloca și trebuia să dau restart). La fel s-a întâmplat și de pe mobil (Samsung Galaxy A5 2016). Acum de pe Chromium vad că merge). Folosesc Chromium (este Chrome, de fapt, dar cu alt nume), intrucât am pe laptop Linux Mint, nu Windows.
    Sper ca aceste informații să te ajute.
    Scuze din nou de offtopic. Poți să ștergi comentariul după citire.

    • Multumesc pentru sesizare. Da, era o mica problema cu un javascript ce bloca uneori incarcarea completa a blogului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.