• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

  citeste tot »

Avem nevoie de atâtea biserici?

Avem nevoie de atâtea biserici?

În România sunt 18.300 de biserici și alte cateva sute care se construiesc in acest moment, chiar avem nevoie de atatea biserici? Pentru ce?
Un articol din legea nr. 489/2006 spune:

Cultele recunoscute pot beneficia, la cerere, de sprijin material din partea statului, pentru cheltuielile privind functionarea unitatilor de cult, pentru reparatii si constructii noi, in raport cu numarul credinciosilor, conform ultimului recensamant, si cu nevoile reale.

Dacă statul în loc să constuiască școli favorizează construcția bisericilor suntem pe drumul cel bun.

10 Comentarii

 1. Cică se construiesc cate doua biserici pe zi. Asa mi se pare ca am auzit. 😕

 2. @Catalin Pit: Asa am auzit si eu, numai in Constanta eu stiu 4 biserici care se construiesc

 3. 4 care se construiesc si inca 1 chiar 2 in fiecare cartier…
  Eu le propun sa le demoleze, pentru ca oricum romanii merg la biserica degeaba sau cel putin multi dintre ei merg degeaba..
  Cred ca 2-3 pe oras ajung, nu trebuie sute de biserici intr-un oras.

 4. Se ridica pentru ca aduc bani. Scolile nu aduc nici-un profit. Deci sa le inchidem pe toate.
  Asta e politica.

 5. @LittleDot: banii respectivi nu avuta cu nimic, ei nu intra in bugetul statului, se bucura altii de banii respectivi.

 6. Acum se construiesc la greu din cauza ca asta au promis candidatii in campanie, ca sa-is atraga electoratul. Alegatorii sunt aia mai degraba atrasi de constructia de biserici. Oameni fara minte…

 7. @carbonaru: Eu imi aduc aminte ca ne promiteau ca o sa traim bine, traim bine cu biserici ?!

 8. da se construiesc biserici cu donatii dela credinciosi,la terminarea lor se schimbä preutul apoi toate donatile sunt virate de preut în buzunarul sefului mai mare acesta îsi ia masterati sau atl fel de jucärie si tot asa.

 9. @r: Pentru mine religia este o secta foarte bine pusa la punct, o data intrat foarte greu iesi. Practic te nasti intr-o secta si esti nevoie sa accepti secta respectiva, nu ai posibilitatea sa iti alegi tu secta asa cum am zis-o pe undeva, eu daca vreau sa cred intr-un creion precum credeau grecii in zei nu am prea am voie pentru ca m-am nascut intr-o religie si trebuie sa fac toate acele ritualuri: botez, cununie, inmormantare etc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.