• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

  citeste tot »

Voluntariatul în România

Voluntariatul în România
De aproape un an sunt voluntar la un ONG, AIESEC. Faţă de alte ţări în care voluntariatul este esenţial şi prinde extrem de bine la CV, în România dacă spui că faci parte dintr-un ONG în care faci voluntariat imediat eşti întrebat ”Si ce câştigi?„ sau ai imediat etichetă de sectant de la persoană respectivă. Atât timp cât eu ştiu ce înseamnă voluntariat şi ştiu şi ce e aia organizaţie nu prea mă interesează părerea lor. Eu pe cei ce se duc la biserică i-aş consideră sectanţi, pentru că religia i-a făcut să practice anumite obiceiuri să îşi îngroape morţii într-un anumit stil, să se cunune că aşa spune religia sau mai ştiu eu ce tâmpenii. Într-o organizaţie Nu te obligă nimeni să intri în organizaţia respectivă dacă tu consideri că nu e ok, nimeni din organizaţia respectivă nu te obligă să faci ceva dacă tu nu vrei. Şi exemplele de comparaţie între un ONG şi biserică ar putea continua dar e posibil să ajungem la discuţii nedorite.
Nu spun că toate ONG-urile sunt OK, dar din câte ONG-uri sunt în România cu siguranţă poţi găsi unul care să desfăşoare o activitate care ţie îţi place.

9 Comentarii

 1. Biserica nu obliga pe nimeni sa o urmeze. Esti liber sa alegi daca vrei „sa iti ingropi mortii intr-un anumit fel” sau sa te cununi cu preot. Religia nu trebuie inteleasa gresit. In Biblie scrie ca Dumnezeu le da tuturor sansa sa vina la El, dar nu obliga pe nimeni sa Il urmeze. Asa ca esti liber sa crezi in El sau nu, esti liber sa iti alegi orice religie doresti si de asemenea esti liber sa urmezi ce obiceiuri vrei. Sa compari Biserica cu un ONG mi se pare absurd.

 2. @Crian: am facut o mica comparatie pentru ca ONG-ul de cele mai multe ori este tratat ca o secta. Nu esti obligat dar ti se cam impune, mai ales in scoala, ia zile tu ca esti ateu sa vezi ce suturi in fund iti ei si ce probleme intampini.

 3. @Pustiu: ti se impune pentru ca Religia Ortodoxa este adoptata de peste 80% din populatia Romaniei si este considerata o Religie de Stat.

 4. @Crian: si daca eu nu vreau sa cred in vreo religie existenta care e problema, eu vreau sa cred intr-un creion, e vreo problema? Da, este ca de ce nu cred religa ortodoxa, religie care dupa parerea mea, si sunt sigur de asta, tine prostii ocupati.

 5. @Pustiu: Asa e in Romania, religia obligatorie, dar in viata de zi cu zi poti sa crezi intr-un creion fara sa te temi ca vei ramane corigent :))

 6. @Pustiul: ma refeream la scoala ca materie obligatorie si am uitat sa specific (scuze)

 7. @Crian: nici aia nu prea au voie sa ti-o impuna, eu cred intr-un creion lasa-ma sa imi studiez creionul meu de ce sa studiez ceva ce eu cred a fi o mare prostie. Si asa se intampla si cu cununia religioasa, din cate stiu eu nu prea ai cum sa ocolesti asta. Nu spun de botez ca acolo decid parintii tai ce religie sa iti puna pe cap tot resul vietii tale.

 8. @Pustiu: Ca nu vrei sa te cununi religios nu e nicio problema, iar in ceea ce priveste botezul intr-o religie, poti renunta la ea si poti sa devi intemeietorul propriei tale „secte”, Credinta in creion. :))

 9. @Crian: asta cu creionul a fost asa un exemplu cum e si crucea aia de lemn

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.