• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Deblocare telefon codat rețea Vodafone – Samsung Galaxy Note 4

Deblocare telefon codat rețea Vodafone – Samsung Galaxy Note 4

Ieri mi-am comandat de la Vodafone un telefon Samsung Galaxy Note 4 fără obligații contractuale la recomandarea unor prieteni de pe facebook. Surpriza a fost când a ajuns telefonul, pe cutie scria „Termina blocat în rețeaua Vodafone România” La o prima căutare pe internet aveam două soluții. Una să returnez telefonul și a doua să îi fac root.

Dar ca am ales a treia variantă, variantă de care puțină lume știe. În 2009 toți operatorii de telefonie mobilă au semnat un acord cu ANCOM privind stabilirea condiţiilor standard de deblocare a terminalelor blocate în reţelele de comunicaţii mobile din România. Documentul poate fi studiat aici, eu m-am folosit de partea „În cazul în care clientul solicită deblocarea unui terminal achiziţionat în mod independent de serviciu/servicii de comunicaţii electronice, tariful de deblocare va fi suportat de către operatorul de la care a achiziţionat terminalul. Deblocarea terminalului nu va fi condiţionată de achiziţionarea altor servicii sau de plata altor tarife.

Pe scurt, am sunat la Vodafone. Am spus de problema mea cu telefonul, mi s-a spus să trimit pe email o cerere scrisă de mână și factura scanată urmând să primesc un cod de deblocare. După o oră am primit emailul cu indicațiile și codul necesar deblocării telefonului.
Decodarea telefonului este gratuită doar în cazul în care s-a achiziționat fără obligații contractuale, citiți cu atenție documentul de pe ANCOM.
Cei de la Vodafone au ținut să specifice încă de la începutul conversației că deblocarea se va face gratuit doar în cazul în care telefonul a fost achiziționat fără obligații contractuale (prelungire contract sau contract nou) în caz contrar va trebui să achit o taxă (nu am întrebat cât e taxa)

4 Comentarii

  1. Ti-ai luat telefon cu creion ca-n vremurile de inceput de touch. yey
    Sa-l stapanesti sanatos!

  2. […] altă problemă. Telefonul a venit recodat, eu apelasem la Vodafone cu ceva timp în urmă pentru decodare. Puțin nervos că nu-mi pot folosi telefonul cer lămuriri. Cam aveau dreptate că nu aveau de […]

  3. si fiecare note 4 codat in vodafone ii trebuie un alt cod ???? sau ai putea sa pui codul aici si sa ne deblocam toti note 4 codat vodafone ???

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.