• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Evoluția cursului valutar

Evoluția cursului valutar

Câți dintre voi accesează site-uri pentru a vizualiza evoluția cursului valutar sau pentru a efectua diverse conversii?

Un site pe care îl accesez mai des pentru convertorul valutar BNR destul de util, am descoperit ca s-a extins și în Republica Moldova.

Mă bucur că exportam și noi „produse” și nu ne limităm doar să vindem „ora de muncă” corporațiilor din afară. Republica Moldova are și ea un BNR ca și noi, denumit evident BNM – Banca Națională a Moldovei.

Recent, moldovenii au avut probleme extrem de grave în sistemul bancar. Au trei bănci pe care plănuiesc să le închidă, după cel mai mare jaf din istoria moderna (acordat prin împrumuturi), de aproape 1 miliard de dolari, adică 12% din PIB. Se speculează că o parte din bani au ajuns în Rusia iar ancheta este în desfășurare, procurorii moldoveni fiind ajutați de detectivi americani.

Bănuiesc ca șansele de a mai recupera banii sunt minime și mi se pare incredibil ca se pot fura atâția bani de la o țara extrem de săracă, cu un PIB de 8 miliarde de dolari.

Ca să revenim la oile noastre, site-ul „soră” al celui din Romania, și anume www.cursbnm.md, oferă informații despre cursul valutar din Moldova, cursul de la toate băncile din Republica Moldova, grafice evoluție curs, convertorul avansat este prezent și el, iar posesorii de site-uri cu TLD .md își pot personaliza un widget de preluare curs BNM.

În plus față de alte site-uri de acest gen, este calculat și evidențiat în grafice cursul valutar mediu pe lună și pe an.

Rămâne de văzut dacă site-ul va avea succes și la frații noștri moldoveni.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.