• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Noaptea muzeelor – concluzii

Sâmbătă seară am fost la noaptea muzeelor, am fost la câteva muzee din Constanța. Ocazie cu care mi-am dat seama de ce nu m-am dus până acum la „Noaptea muzeelor”. Accesul fiind gratuit, românul și-a luat copilul de 2 ani, care oricum nu înțelege nimic, cățelul și soacra și hai la noapte muzeelor că accesul este gratuit.
Ocazie cu care românul a profitat să uite acasă săpunul și bunul simț, a îmbrățișat toate vitrinele din sticlă fără să se gândească la amprentele lăsate, amprente ce trebuiesc curățate de angajații muzeelor. Angajații au făcut ore suplimentare, au dat indicații și au supravegheat ca totul sa fie bine, ore suplimentare care cu siguranță nu sunt plătite. Câți dintre voi, la final, ați mers să le mulțumiți?

Muzeele au nevoie de bani, pentru întreținerea clădirilor și modernizare. Un eveniment ca „Noaptea muzeelor” este binevenit dar nu știu cât de mult apreciază românii evenimentul.
Eu am o recomandare pentru muzee, o dată pe lună sau o dată la doua luni în prima sâmbăta sau ultima sâmbăta a lunii prețul biletului să fie la jumătate de preț iar programul sa fie de la 18:00-00:00. Ideea trebuie analizată foarte bine, reprezentanții muzeelor cu siguranța au mai multa experiență și știu care sunt consecințele. Poate în acest mod românii vor aprecia mai mult muzeele și vor fi tot atât de numeroși când vine vorba sa scoată bani din buzunar. Bani din care muzeele să-și acopere măcar costurile soluțiilor de curățat vitrinele din sticlă. Poate așa nu vor mai căuta scuze că biletul este prea scump, căldura verii sau că nu au timp. Este foarte plăcut să vizitezi muzeul pe timp de noapte.

Muzeul Marinei Române din Constanța a dat dovadă de profesionalism, oameni la recepție ce îndrumau vizitatorii și răspundeau la întrebări, angajați ai muzeului integrați foarte bine printre vizitatori ce ofereau explicații când te așteptai mai puțin. Muzeul Marinei Romane l-am vizitat până acum de foarte multe ori și voi continua să-l vizitez. Este unul dintre muzeele mele preferate.

La muzeul de istorie vizitatorii s-au călcat la propriu în picioare iar căldura devenise insuportabilă așa că am plecat ceva mai repede de acolo.

Noaptea muzeelor a devenit doar o modalitate de a-ți întâlni toți prietenii la muzeu.

noaptea muzeelor (7) noaptea muzeelor (6) noaptea muzeelor (5) noaptea muzeelor (4) noaptea muzeelor (3) noaptea muzeelor (2) noaptea muzeelor (1)

2 Comentarii

  1. Tu pleci de la ideea că muzeele nu sunt vizitate din cauza prețului. Ceea ce s-ar putea să fie un pic greșit 🙂

    • Nu, nu plec pe ideea prețului. Un om pasionat de muzee va scoate bani din portofel știind pentru ce o face. Am fost la Muzeul de Marina de 5 ori, este prima data când merg într-un muzeu și am parte de acces gratuit.

      Am dat doar câteva exemple de scuze ce le găsesc oamenii când vine vorba de vizitat muzee. Principala scuză e că nu au timp sau dacă se află într-o excursie dau vina pe programul muzeelor, în România majoritatea de închid la 17:00-18:00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.