• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

  citeste tot »

Presa constanteana, jurnalistii constanteni

Presa constanteana, jurnalistii constanteni

Presa constanteana e varza, presa constanteana dezinformeaza, jurnalistilor constanteni le este frica sa relateze adevarul. Cand vine vorba in a scrie despre Mazare sau RAJA, jurnalistii constanteni trebuie sa tina cont de contractele ce le au cu RAJA sau cu Primaria Constanta. Intr-un oras in care Mazarea dicteaza cum, cand si de ce se fac controale, jurnalistilor nu le ramane de cat sa relateze faptele asa cum li se dicteaza nu cum s-au intamplat.

Un exemplu ce il am in acest moment este moartea a doi oameni ce lucrau la RAJA, in presa a aparut:

Doi muncitori din cadrul RAJA Constanța au fost internați în spital în stare foarte gravă după ce au fost răniți într-un accident de muncă.

Accidentul de munca a avut loc luni 26 Noiembrie 2012. Atat in presa scrisa cat si la televiziuni a aparut faptul ca cei doi sunt in stare foarte grava internati la Spitalul Judetean Constanta cand de fapt ei erau morti. In momentul in care rudele acestora au vazut stirea la televizor si afirmatiile acestora ca cei doi sunt in stare foarte grava la spital au sunat la televiziune in ideea de a rectifica cele spuse. Numai ca au primit un raspuns nu foarte placut dar in incercarile familiilor de a le spune ca cei doi sunt morti nu la spital au aflat ca intre RAJA Constanta si orice televiziune si ziar din Constanta exista un contract si daca ar scrie faptul ca „Intr-un accident de munca doi angajati RAJA Constanta au murit” ar pierde foarte multi bani ca urmare a acelui contract.

Aceste detalii le stiu de la familia unuia dintre cei decedati, familiilor acestora li s-a interzis sa spuna ceva despre acest accident primind bani pentru inmormantare si alte beneficii.

Sa mai aud eu un jurnalist ce spun ca ei e dedicati muncii si ca fac totul din placere. Daca tot aveti frica de Mazare si alti oameni ai constantei eu zis sa nu mai scrieti si sa plecati din acest oras.

Sau daca va este frica sa scrieti contactati-ma si scriu eu, eu nu am contract cu primaria sau cu RAJA iar voi ramaneti anonimi, daca tot va este frica.

Bine ca ati facut atata tam-tam cand a aparut seful jandarmeriei Constanta gol iar cand mor oameni  nu mai vedeti si auziti nimic.

8 Comentarii

 1. Aceste detalii le stiu de la familia unuia dintre cei decedati, familiilor acestora li s-a interzis sa spuna ceva despre acest accident primind bani pentru inmormantare si alte beneficii.

  Adică și-au vândut mortu’ pe un pumn de arginți și acum și-au dat seama că li s-a făcut o nedreptate?

 2. Dumnezeu sa-i odihneasaca! Nu ai de unde sa stii ce s-a intamplat exact, sunt mai multe posibiltiati, oricum:
  1 Poate presa a fost informata gresit de la buninceput
  2 Nu tin cu nimeni
  3 E treaba celor de la ITM si politie sa analizeze accidentul
  4 Daca tu ai avea un client cu publicitate pe site, nu ai putea arunca cu noroi in el
  5 Bravo Raja ca a avut grija de inrmormantare ( ce reiese din articolul tau, nu am verificat)
  6 Oricum e RAJA – si daca ai vrea, nu ai putea sa renunti la colaborarea cu aceasta firma
  7 Lafel de bine puteau sa nu publice stirea
  8 Uups sunt singurii din Constanta anti Mazare
  9 Jurnalismul, in print in special este de o calitate inferioara. Nu sunt bani=> nu sunt bani de salarii=> pleaca angajatii buni => nu se fac incasari. Singura publicatie pe care o mai citesc in Constanta e Telegraful, si asta mai mult pentru anunturi.
  10 Poti sa mai faci si un articol cu site-uri importante din Constanta, daca ziare nu avem. Gen: pe 1a.ro gasim anunturi cu telefoane sh

 3. Mai sunt destule astfel de accidente ce nu sunt relatate in presa, caci patronii au pile peste tot. De aia trebuie pus accent pe Bloguri.

 4. pai treaba sta asta: eu mogul de sat, oras, judet, scot ceva maruntis imi iau un trust de presa si incep sa manipulez. bag ce vreau la tv, interzic ce vreau. evident ca am si prieteni de afaceri…cu care discut zi de zi, pe care ii ajut si ei ma ajuta pe mine.
  cam asa sta treaba in toata romania. ce vina are un jurnalist care este obligat sa nu scrie despre x sau sa dea stire despre y sau sa nu filmeze pe z care a facut accident nu stiu unde!?

 5. Eu consider ca mai asa este toata presa. Peste tot sunt oamenii dezinformati si sunt manipulati de presa. :/

 6. Vor sa scoata si ei salariul si baga din top ca orcum nu patesc nimic te pot face cum vor ei.

 7. Astfel de cazuri se primesc ca si comunicat de presa din partea politiei. Rareori se afla de ce se intampla in interiorul unei companii, fie ea raja, chiar daca este un caz grav.

  Tipul a fost seful DIAS, nu al jandarmeriei.

 8. @Alex Olaru: Din cate stiu eu politia din Constanta nu este foarte comunicativa. Dar asta este un alt aspect. Nu, este vorba de modul de comunicare al jurnalistilor, cum sa spui „Stiti intre noi si RAJA exista un contract si nu putem si nu putem relata faptele in mode real”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.