• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Profesorii șpăgari revin!

Profesorii șpăgari revin!

Profesorii șpăgari au existat tot timpul doar ca nu prea a avut nimeni curajul sa zică ceva. Probabil ați citit/auzit de scandalul cu profesoara Dana Blându, de la școala numărul zece din București. Profesoară ce nu era mulțumită de cadourile primite și ii face pe părinți „săraci si nesimțiți”.

De cadouri nu zic și eu am dat cadouri la profesori când eram în liceu dar la ințiativa noastră, nu a venit niciun profesor sa ne spună că trebuie să dam bani pentru cadouri la profesori. Dacă am vrut noi să le luăm un cadou bine și de dat bani de obicei a dat cine a putut.
Eu în schimb m-am confruntat cu altele. De exemplu să se strângă bani pentru iluminatul aleilor că vai era pentru siguranța noastră, că e întuneric când plecăm seara spre casa și pentru că liceul e situat într-o zona mai faimoasa. Iluminat ce nici în acest moment nu s-a realizat la mai bine de șase ani de când s-au strâns banii. Nu mai știu exact cât a dat fiecare elev, parcă 20 Lei, dar îmi aduc aminte ce presiune se punea pe noi să dam banii respectivi. Mă întreb în buzunarul  cărui profesor au rămas banii și ce a făcut cu ei. Cred ca știu în buzunarul cui au rămas dar prefer sa nu ma gândesc la asta.

Au fost multe exemple de acest gen în care am strâns bani pentru diferite lucruri dar nu s-a întâmplat nimic. În liceu am dat cei mai mulți bani pe asemenea cereri cu toate că învățământul e gratuit iar în facultate pe lângă taxa anuală nu am mai dat niciun leu.

Probabil asta era strategia profesorilor de liceu: „Dați bani că trebuie pentru…. că trebuie să îmi iau eu ceva….”

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.