• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Roșiile românești mai scumpe ca roșiile de import!

Ceva nu-i bine sau nu înțeleg eu? Cum pot fi roșiile românești mai scumpe ca roșiile de import? Și nu-i o diferență mică, ba destul de mare 1-2 lei la kilogram.

Sunt un mare consumator de roșii, am tot timpul roșii în frigider dar cum să susțin economia romanească dacă roșiile de import sunt 4.45 Lei iar roșiile din romania 6.99 Lei.
Cum să susții agricultura romanească dacă diferența este în buzunarul meu iar calitatea lasă de dorit uneori în cazul roșiilor romanești?
Adică roșiile alea de sunt aduse cu tirul din Turcia, Spania, Italia sau mai știu eu de pe unde sunt mai ieftine ca străbat atâta drum iar cele romanești mai scumpe că le avem la doar câțiva zeci de kilometri? Sau poate este vina supermarketurilor care umflă preturile în mod intenționat și atunci ceva este greșit?

E chiar atât de greu ca statul și să-și dea seama că ceva nu-i bine? De nenumărate ori s-a demonstrat că se face evaziune la importul de legume și fructe în defavoarea agriculturii românești. Dar și producătorii autohtoni au ceva de învățat și anume organizare și calitate.

rosii romanesti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.