• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Scandalul carnii de cal

carne de calToata lumea stie si discuta despre carnea de cal depistata in unele produse din Marea Britanie. Nimic deosebit, toata lumea a aratat catre Romania, „Voi sunteti vinovati, de la voi e carnea de cal”. Spre final s-a ajuns la concluzia ca nu ar proveni din Romania carnea respectiva ci din alte tari ca intr-un final sa se spuna ca este din Romania dar au fost schimbate etichetele.

Scandalul a fost doar inceputul fumului: Irlanda, Marea Britanie, Franta, Germania, Elvetia, Suedia, Norvegia, Danemarca si Austria au descoperit in magazine produse ce contineau carne de cal. Romania inca nu a venit sa spuna ca ar avea in comert produse cu carne de cal si va zic sigur ca Romania incerca sa ascunda sub pres acest lucru. Daca totusi Romania nu este vinovata pentru carnea de cal descoperita in Marea Britanie de ce nu cere daune? Daca totusi carnea de cal era din Romania cu siguranta era un scandal monstruos si cu siguranta se luau niste masuri in privinta exportului de carne de orice fel din Romania si cu siguranta unele tari luau in calcul si interzicerea importului de carne din Romania. Dar asa sunt Romanii, tac si inghit.

Cat despre prezenta carnii de cal in unele produse de pe rafturile din Romania este prezenta cu siguranta si se stie acest lucru. Dar de ce Romania nu face analize cum au facut alte tari sa spuna in ce produse se gaseste carne de cal? Va spun eu, pentru ca s-ar mai descoperi si alte tipuri de carnuri    pentru care nu vor avea nici o idee de tipul ei, cum ar fi carnea de sobolan, caine, pisica.

Cat despre abatoare ce sacrifica printre alte animale si cai pot spune despre Doly-Com din Judetul Botosani, comuna Roma.
Patronul Iulian Cazacut a recunoscut intr-un interviu acordat unui ziar ca a sacrificat cai si ca  a comercializat carne de cal dar sub eticheta.

Noi am vândut carne de cal, altcineva de pe traseu a schimbat eticheta

In localitatile din imprejurimi acest abator este foarte cunoscut, se stie ca daca ti-a murit un animal il poti duce repede acolo si iti iei ceva bani. Locuitorii din zona au descoperit oase de caine in zona in care acest abator isi arunca deseurile. Iar caii sunt sacrificati pe timp de noapte, daca tot sunt in regula de ce fac acest lucru doar noaptea?

Cu siguranta sunt si alte abatoare care fac acelasi lucru dar de acesta stiu si sunt locuitori din zona respectiva ce ar putea sa spuna multe despre acest abator.

Un comentariu

  1. Toata lumea pare sa fie impotriva Romaniei 🙁
    Dar nici mie nu imi convine ideea ca se face astfel de lucruri prin abatoare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.