• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Școala nu este biserică

Religia în şcoli: protocol secret între stat şi biserică. Normal, Biserica Ortodoxă sprijină partidele politice mai ales că se apropie alegerile prezidențiale și trebuia sa existe o înțelegere, un troc.

Ministerul Educaţiei Naţionale, Patriarhia Română şi Secretariatul de Stat pentru Culte au semnat, joi, un protocol de colaborare care prevede un control mai mare al reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe asupra profesorilor de religie, a căror concediere o vor putea decide de acum înainte, dar şi a noilor manuale de religie, care vor necesita avizul lor. Documentul a născut controverse imediat, fiind considerat discriminatoriu faţă de celelalte culte religioase şi un „cec în alb“ acordat de stat Bisericii Ortodoxe Române. Deşi societatea civilă a cerut publicarea conţinutului integral al protocolului, acesta nici până astăzi nu a fost scos la lumină.

De pe 1 Iunie a început un protest național, trebuie să te pozezi în fața unei școli alături de o foaie de hârtie pe care scrie: „Școala nu este biserică”

Pe facebook au apărut mesaje care mai de care mai interesante:

  • Vrem spitale nu catedrale
  • Eu nu îți distrug credința, tu nu îmi distruge intelectul. Decât să epatezi cu non-sensuri în fața unor copii în formare, mai bine servește o porție de cultură bacteriană de pe moaște.
  • Dacă tu predai religia în școală eu pot să predau EVOLUȚIA în biserică?
  • Educația se face în școală! Religia se face în biserică!

Anul trecut președintele Traian Băsescu afirma cu privire la Biserica Ortodoxă: „Este TOXICĂ”

 

afaceri-binefaceri

Mercedesurile nu merg cu apă sfințită.

Un comentariu

  1. Dupa cum e firesc, se discuta mult despre situatia din scoala si din Biserica, se formuleaza observatii, critici si propuneri privind prezentul si …viitorul, dar n-am inteles de ce trebuie sa fie secret un protocol!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.