• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

  citeste tot »

Mașinile înmatriculate în Bulgaria

Mașinile înmatriculate în Bulgaria

De câteva zile se tot discută despre o posibila lege ce îi vizează pe românii ce au mașinile înmatriculate în Bulgaria. Nu este prima dată când se discută această problemă:

Parlamentarii au inițiat un proiect de lege care urmărește să stopeze fenomenul înmatriculărilor de mașini în Bulgaria. Potrivit actului normativ, autovehiculele și remarcile înmatriculate în țară vecină deținute de persoane care au domiciliul în România pot circula pe drumurile publice maximum 90 de zile de la introducerea lor în țară. Modalitatea de calcul a celor 90 de zile urmează să fie stabilită prin modificarea normelor de aplicare a legii.

Eu sunt unul dintre fraierii care are mașina înmatriculată în România pe numele meu, plătesc RCA destul de scump, rovinietă și impozit.
Știu că îmi voi pune pe cap toți șoferii cu mașini înmatriculate în Bulgaria, nu am nimic cu asta. Dar, am o problema când vine vorba de mine. Eu dacă am un accident cu o mașină înmatriculată în Bulgaria și nu s-a produs din vina mea lucrurile se complică foarte mult. Asta dacă are asigurare în cel mai fericit caz.
Să nu mai spun că majoritatea mașinilor sunt bombe pe patru roți datând din epoca de piatră cu sute de mii de kilometri, adevărate vechituri. Vechituri aduse din Germania, înmatriculate în Bulgaria și conduse în România.

Se spune că această propunere vine la presiunea asiguratorilor. Indiferent de unde vine eu o văd necesară și bună această lege.

4 Comentarii

 1. Taxele la noi in tara sunt foarte mari si din pacate pentru multi cetateni asta e o solutie mult mai rentabila decat o inmatriculare in Romania.
  Eu nu inteleg cum asiguratorii au atat de multa putere. Nu e prima data cand aud expresia asta: „la presiunile asiguratorilor”.

  Dar, da, e destul de complicat sa faci accident cu cineva cu o masina inmatriculata in Bulgaria si o astfel de reglementare ar rezolva multe probleme.

  • Oricine invarte multi bani are putere, iar asiguratorii ii cam invart cu lopata. Ca sa nu mai mentionam faptul ca „dregatorii” nostri onesti abia asteapta un plic ca sa plece urechea la cerintele „poporului”.

 2. Totuși dacă vrem statut european si pretenții de aderare la Schengen nu cred ca ar trebui sa ne gândim la astfel de legi.

 3. @Lucian: o lege similara exista deja in Romania doar ca nu este aplicata. Romanii au fost inventivi sa gaseasca solutii de ocolire. In alte tari europene exista legi similare. In Germania, din cate am inteles, ai 30 de zile sa inmatriculezi masina din momentul in care ai un domiciliu iar amenzile sunt destul de mari. Germania e doar un exemplu mai sunt si alte tari!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.