• De Black Friday nu doar că poți să îți cumperi produsele dorite de la GSMnet.ro la preț redus, dar ai ocazia să câștigi și unul dintre cele 12 premii cadou (3 x Handsfree Bluetooth Plantronics Voyager, 4 x Carkit Bluetooth Parrot MINIKIT NEO 2 HD sau 5 x Boxa Portabila Bluetooth Yamazoki...

    citeste tot »

Simțul de proprietate al constănțenilor

Simțul de proprietate al constănțenilor

Constănțenii au un simț al proprietății foarte bine dezvoltat, trotuarul e al lor, drumul e al lor, copacii de pe strada sunt ai lor. Când vine vorba de obligații nu mai au nimic, nicio obligație. În timpul iernii nu iese niciunul sa dea zăpada de pe trotuarul din dreptul proprietăți, eventual dacă se poate ca zăpada din curte sa o dea pe trotuar sau pe carosabil iar zăpada pentru accesul în curte obligatoriu se va da în stradă. Pentru cei ce nu știu în ceea ce privește trotuarul din fața curții ai doar obligații, iar strada nu îți aparține.

Eu dacă parchez în dreptul casei tale, nu pe trotuar ci pe carosabil și nu blochez intrarea în garaj sau aleea de acces legal nu ai ce să faci. Iar aia de sună la poliție pentru că am parcat în dreptul casei lor și ei nu au unde parca ar trebui amendați să mai uite de simțul proprietății și să înțeleagă că strada nu le aparține. Dacă mă rogi sau îmi explici de ce trebuie să parchezi acolo voi înțelege și voi muta am mașina pentru ca mi se pare normal să parchezi cât mai aproape de casă. Dar dacă te impui pe un ton autoritar, strigând în gura mare să îmi mut mașina cu siguranță mașina mea va rămâne tot acolo.

Iar în ceea ce privește locul de parcare închiriat la primărie iți dă dreptul să parchezi acolo doar pe perioada nopții, nu și în timpul zile, iar orice obstacol ce împiedică accesul pe timpul zilei este ilegal.

Problema apare cu cei ce au studii medii sau sunt mârlani, asta am dedus eu după ce am parcat timp de un an jumătate mașina pe o stradă destul de aglomerată din Constanța unde sunt tot felul de oameni.

5 Comentarii

  1. „Problema apare cu cei ce au studii medii sau sunt mârlani, asta am dedus eu după ce am parcat timp de un an jumătate mașina pe o stradă destul de aglomerată din Constanța unde sunt tot felul de oameni.” PROBLEMELE APAR LA CEI CA TINE CARE MAI BINE TAC IN LOC SA SCRIE TAMPENII FARA LOGICA SI INTELES. DE UNDE SI PANA UNDE CEI CU STUDII MEDII SUNT IN ACEIASI CATEGORIE CU MARLANII? TU CATE CLASE AI COPCHIL PROST? SI CARE ERA IDEIA ARTICOLULUI? CA TU AI MASINA SI STUDII SUPERIOARE? DE CE NU AI SCRIS CA IL ASCULTI SI PE GUTA, CA SA FIE TACAMUL COMPLET. STII VORBA AIA: NU ESTI PROST DESTUL DACA NU ESTI SI FUDUL!!!

  2. @Gigi Chiru: Te-ai simțit cumva? În acest caz îmi confirmi afirmația. După mesajul scris clar ești CAPSoman

  3. @Gigi, a fi mârlan (ca orice stare de fapt, de altfel) nu presupune a avea un maximum de studii.

  4. @Ionuț Staicu: Eu sper ca Gigi Chiru nu este politicianul Christian Gigi Chiru

  5. […] articol: Simțul de proprietate al constănțenilor scris de mine Christian Gigi Chiru simte nevoie de a se face neînțeles sau de a arăta cum […]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.